Naše obľúbené recepty: Canederli alla tirolese

Autor: Michal Latta | 9.2.2011 o 18:34 | (upravené 9.2.2011 o 19:51) Karma článku: 7,44 | Prečítané:  2851x

Už podľa názvu je jasné, že tento recept má pôvod v tirolských alpách. Prvý raz sme sa s týmto jedlom stretli v severnom Taliansku. Je lacné, jednoduché, rýchle aby sa dalo uvariť aj cez týždeň a chutné. Takže ho máme radi a občas ho varíme. Našťastie nie veľmi čato, aby sa nám neprejedlo. :)

Canederli alla tiroleseCanederli alla tiroleseMichal Latta

Suroviny:

300g starého pečiva (rožky, kaiserky...)

2ks vajcia

2ks cibule (alebo 1 veľká)

100g špeku (alebo sušená slanina, sušený bok)

soľ, čierne korenie mleté, drvená rasca, maslo

pažítka

0,1l mlieka

2 lyžice múky - hladká 00

01_suroviny.JPG

Staré pečivo nakrájame na drobné kocky. Cibuľu a špek tiež nakrájame na kocky a spolu osmažíme na troške masla alebo tuku.

02_smazenie.JPG

Osmaženú zmes cibule a špeku presypeme na nakrájané pečivo. Mierne posolíme - pozor nepreháňať! Špek je slaný a neskôr budeme knedlíčky variť v osolenej vode. Slané budú až-až. Trošičku okoreníme a pridáme drvenú rascu. Deci mlieka vymiešame s vajíčkami a vlejeme do pečiva. Poprášime 2 lyžicami hladkej múky a pridáme nakrájanú pažítku.

03_miesanie.JPG

Pripravíme si misku s čistou vodou a čistý tanier. Zmes pečiva a ostatných surovín dobre premiešame oboma rukami. Ide nám o to, aby sa nám všetky suroviny dobre prepojili, ale nemiesime cesto, takže nemusíme suroviny romačkať. Inak budú knedlíčky po uvarení tvrdé a my ich chceme naopak nadýchané a mäkké. Ruky namočíme do vody a zo zmesi vytvarujeme knedlíčky veľkosti golfovej loptičky. Mokré ruky nám zabezpečia hladký povrch knedlíčkov, preto si ich pred miesením novej guličky vždy opäť namočíme.

04_gulky_pred_varenim.JPG

Knedlíčky varíme vo vriacej osolenej vode 10 minút.

05_varenie.JPG

Knedlíčky servírujeme s kapustovým šalátom (Insalata di crauti)

07_salat.JPG

Kapustu nakrájame na tenké pásiky. Trošičku osolíme a rukami pomačkáme. Pridáme nakrájanú paradajku, vínny ocot a olej. Premiešame a servírujeme s knedlíčkami. Knedlíčky môžeme, ale aj nemusíme poliať lyživou roztopeného masla a posypať mletým parmezánom. Dobrú chuť.

06_servirovanie.JPG

Tip: knedlíčky je možné použiť ako knedlíčky do polievky. V tomto prípade do zmesi pridáme majorán a knedlíčky vytvarujeme menšie.

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

NDS priklepla Doprastavu zákazku bez súťaže, postaví privádzač do Žiliny

Združenie k výstavbe úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka za 427,2 milióna eur si pribalí aj zákazku za 23,5 milióna.

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy ukázali top obchody, pri ktorých radili.


Už ste čítali?