Šaláty z údených rýb

Autor: Michal Latta | 10.6.2011 o 10:44 | Karma článku: 8,51 | Prečítané:  3401x

Oplatí sa používať čerstvé suroviny. Chuť Vám dá za pravdu. Každý z dnešných troch tipov by som si určite objednal v reštaurácii. Ak by ich niekde mali v ponuke. Niekedy mám pocit, že do väčšiny slovenských reštaurácií kvalitné šaláty ešte neprenikli. Vyskúšajte si urobiť poriadny šalát u vás doma a pochopíte ten rozdiel. Takýmito šalátmi pokojne nahradíte hlavné jedlo alebo večeru počas pracovných dní.

Tuniakový šalát s ovocímTuniakový šalát s ovocímMichal Latta

Tuniakový šalát s ovocím

1bal údený tuniak

1 šalát dubáčik

1 balenie šalát poľníček

cherry paradajky

jahody trávnice (lesné jahody)

hruška

mozzarella

dressing: citrón, kôpor, soľ, ostrá horčica, EVOO (extra panenský olivový olej)

01_suroviny.jpg

Najskôr si vymiešame dressing. Zmiešame olivový olej 3 diely, citrónovú šťavu 1 diel, lyžičku ostrej horčice, kôpor a soľ.

02_dressing.jpg03_dressing__hotovo.jpg

Pridáme oba šaláty a dobre premiešame aby sme ochutili každý lístok.

04_ochutenie_salat.jpg

Pridáme mozzarellu a paradajky. Primiešame k šalátu.

05_mozzarelka.jpg

Pridáme nakrájanú hrušku a jahody.

06_ovocie.jpg

A servírujeme. Na vrh rozložíme plátky údeného tuniaka. Podávame s cesnakovou alebo bylinkovu bagetou.

07_hotovo.jpg

Taliansky ovčiarsky šalát s údeným lososom

Suroviny:

šalát

šalátová uhorka

jarná cibuľka

mozzarella

vajce uvarené na tvrdo

údený losos

redkvička

citrón, soľ, EVOO na dochutenie

01_surovivy_losos.jpg

Dressing si vymiešame obdobným spôsobom ako pri prvom šaláte. Použijeme 3 diely olivového oleja a 1 diel citrónovej šťavy. Zeleninu, mozzarellu a vajíčko nakrájame.

02_miesanie_losos.jpg

Premiešame a pridáme plátky lososa. Dobrú chuť!

03_hotovo_losos.jpg

Zemiakový šalát s údenou makrelou

Suroviny:

varené zemiaky nakrájané na kväčšie kocky

filety z údenej makrely

rucola

hlávkový šalát

redkvička

šalátová uhorka

jarná cibuľka

na dressing: 3 diely EVOO, 1 diel citrónovej šťavy, soľ, lyžica kyslej smotany a kôpor

01_suroviny_makrela.jpg

Vymiešame si dressing. Listy šalátu obalíme v dressingu. Zeleninu nakrájame.

02_miesanie_makrela.jpg

Pridáme makrelu ktorú rozlámeme na kúsky. Všetko dobre premiešame a servírujeme.

04_detail_makrela.jpg

Som presvedčený, že ak vyskúšate ktorýkoľvek z dnes prezentovaných šalátov, tak určite budete netrpezliví a budete hľadať všetky možnosti ako sa najrýchlejšie dostať k druhému a potom k tretiemu. Všetky sú vynikajúce a predstavujú skvelú alternatívu na rýchlu večeru v pracovných dňoch. Navyše sú vyrobené zo surovín, ktoré už dnes nie je problém kúpiť takmer v každom obchode.

Info pre stálych čitateľov môjho blogu. V lete trávim víkendy vonku, takže v nedeľu nepíšem. Posnažím sa publikovať cez týždeň. Ďakujem.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

NDS priklepla Doprastavu zákazku bez súťaže, postaví privádzač do Žiliny

Združenie k výstavbe úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka za 427,2 milióna eur si pribalí aj zákazku za 23,5 milióna.

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy ukázali top obchody, pri ktorých radili.


Už ste čítali?