Varenie zo zvyškov

Autor: Michal Latta | 13.7.2011 o 10:41 | Karma článku: 11,53 | Prečítané:  4215x

Nedávno som si na jednom webe ktorý predáva zľavnené tovary všimol ako sa v priebehu hodiny vypredalo niekoľko tisíc kupónov na obložené bagety. Zľavnená cena bola niekde okolo 2-2,50Eur, o to viac ma vysoký záujem prekvapil. V ten deň po práci som prišiel domov a nič nebolo navarené. Otvoril som chladničku a hladným pohľadom pozeral čo by sa dalo zjesť. Polovička pečených kuracích pŕs, porcia pečeného mäsa z jeleňa, zvyšky z víkendu, nejaká zelenina... keď zazvonil telefón. Asi o desať minút budeme mať návštevu. Bežný deň uprostred týždňa. Chceme využiť pekné počasie, takže večer sa ešte pôjdeme kúpať na jazerá. Ideálna doba na sandwichové variácie zo zvyškov jedál. Ani návšteva neodmietla.

Sandwich z pečeného mäsa

Môžete použiť zvyšky akéhokoľvek mäsa. A k tomu akúkoľvek zeleninu, ktorú ste našli v chladničke. Pasta z olív je kupovaná. Hummus,  to je tá svetlá pomazánka v plastovej dóze si pripravíte keď zmixujete 1 hrnček uvareného cíceru, 3 lyžice bieleho jogurtu, 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, 3 lyžice pasty tahini a 3 lyžice olivového oleja. (Tahini je pasta zo sezamu, sú to vlastne jemne rozomleté sezamové semienka)

01_suroviny_daniel.jpg

Preferujeme kvalitný toastový chlieb, ktorý na začiatok ohrejeme v hriankovači (v Tescu predavajú anglický toastový chlieb Warburtons). Obe polovičky si potrieme, jednu  olivovou pastou a druhú hummusom. Mäso ohrejeme. Potom už len ukladáme zeleninu ktorú sme našli v chladničke. Nakoniec môžeme pridať bylinky, majonézu, dressing, ajvar, horčicu, čokoľvek čo máme doma a čo nám chutí.

02_postup_daniel.jpg

Som presvedčený, že sandwich ktorý sme si práve pripravili bude sto krát lepší než sandwich z bufetu, v zľavovej akcii alebo kupovaný na benzínovej pumpe.

02_hotovo_daniel.jpg

Burger z kuracích pŕs

Polovička pŕs z pečeného kuraťa vnúkla myšlienku na burger. Zostal aj jeden baklažán, ten sme nakrájali na 0,5cm hrubé plátky a jemne sme ho osolili.

01_suroviny_hamb.jpg

Baklažán opražíme na rozohriatom oleji. Pred tým ako ho dáme na panvicu utierkou utrieme vodu ktorú vďaka soli pustil. Po opražení ho položíme na papierový obrúsok ktorý vsiakne prebytočný olej. Keď je baklažán hotový, olej vylejeme a na sucho opečieme hamburgerové žemle ktoré sme si rozrezali na polovičky. Opečené ich potrieme pastou z olív, ljutenicou, paprikovou pomazánkou alebo ajvarom...

02_postup_hamb.jpg

Na pripravené žemle postupne ukladáme suroviny ktoré chceme aby burger obsahoval. Baklažán, kuracie prsia, cibuľa, majonéza, paradajky.

03_postup_hamb.jpg

A máme hotovo. Dobrú chuť. Pár minút a môžeme sa ísť kúpať.

05_hotovo_hamb.jpg

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

NDS priklepla Doprastavu zákazku bez súťaže, postaví privádzač do Žiliny

Združenie k výstavbe úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka za 427,2 milióna eur si pribalí aj zákazku za 23,5 milióna.

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy ukázali top obchody, pri ktorých radili.


Už ste čítali?