Chlebíky so sardinkami

Autor: Michal Latta | 13.9.2011 o 10:40 | Karma článku: 10,82 | Prečítané:  2506x

Leto je našej rodine charakteristické takmer dennou konzumáciou rýb. Všetci ich máme radi. Pečené, grilované, dusené, varené, akékoľvek. So zeleninou a kúskom chleba. Jednoducho pripravené sú najchutnejšie. Sardinky patria medzi najlacnejšie morské ryby ktoré môžete v obchode kúpiť. Garantujem vám, že stojí za to sa s nimi pohrať.

Sardinky na bruschetteSardinky na bruschetteMichal Latta

Suroviny:

čerstvé sardinky

party chlieb, chlieb na bruschettu

zelenina (šalát, paradajky, paprika), mleté čierne korenie

soľ, citrón, olivový olej, ostrá horčica

Sardinky sú malé, predávajú sa približne 15-20cm dlhé rybky. Pri výbere sardiniek si dávame pozor aby boli čerstvé. Musia mať jasné oči a keď zoberieme rybu do ruky pôsobí sviežo, má pevné telo.

01_sardinky_ryby.jpg

Sardinky očistíme. Odstránime hlavu a prstami vyberieme stredovú kosť. Ide to ľahko, sardinka má jemné mäsko, kosť je pevná, bez problémov ju vyberieme vcelku aj s bočnými kostičkami. Ostatné kostičky ktoré zostali v rybe nám nevadia. Šupiny odstránime tak, že rybky umyjeme pod prúdom vody. Nie je potrebé nič škrabať, ide to samé od seba.

02_sardinky_suroviny.jpg

Zeleninu nakrájame na kocky. Papriku s cibuľkou osmahneme na 1 lyžici oleja. Paradajky a šalát necháme zvlášť v miske. Dresing si vymiešame takto: 1 diel citrónovej štavy + 3 diely olivového oleja + 1 lyžička ostrej horčice (používame anglickú Colmans) + štipka soli. Jediné čo v recepte osolíme je práve dressing, ostatné sme nesolili.

Sardinky okoreníme mletým čiernym korením a z oboch strán rýchle opražíme na oleji, alebo upečieme na grile. Stačí nám minútka, maximálne dve. Sardinky sú okamžite hotové. Pečieme ich až nakoniec, keď už ostatné máme pripravené. Po upečení môžeme vybrať chrbtovú plutvičku, jednak na nej zostalo pár kostičiek, navyše keď ide ľahko odstrániť znamená to, že rybky sú hotové.

06_sardinky_smazenie.jpg

Chlebík opečemie. Ukladáme jednotlivé vrstvy surovín. Papriku osmahnutú s cibuľou.

07_sardinky_priprava.jpg

Potom vrstvíme paradajky so zeleným šalátom. Ochutíme ich až na bruschette tým, že ich polejeme lyžičkou dressingu.

08_sardinky_priprava.jpg

Na vrch položíme sardinku. Rybu polejeme podľa chuti dressingom. Jedzte rukami. Poriadne si ich zamastíte, ale stojí to za to. Mľaskajte ak máte chuť. Poviem vám... je to jedno z najluxusnejších a najchunejších jedál aké som kedy jedol.

09_sardinky_hotovo.jpg

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

NDS priklepla Doprastavu zákazku bez súťaže, postaví privádzač do Žiliny

Združenie k výstavbe úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka za 427,2 milióna eur si pribalí aj zákazku za 23,5 milióna.

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy ukázali top obchody, pri ktorých radili.


Už ste čítali?