Pečená kačica s červenou kapustou

Autor: Michal Latta | 27.10.2011 o 10:39 | Karma článku: 10,81 | Prečítané:  21464x

Je to taká jesenná klasika. Dlho som rozmýšľal či mám alebo nemám publikovať tento recept. Upiecť kačicu nie je problém. To dokáže každý. Ale nie každý dokáže uvariť chutnú kapustu. Alebo zemiakovú knedľu, však? Pozrite ako kačicu s červenou kapustou pripravujeme u nás doma.

Pečená kačica s červenou kapustouPečená kačica s červenou kapustouMichal Latta

Suroviny na kačicu:

1 kačica, soľ, 2 lyžice vody

Suroviny na kapustu:

červená kapusta, 2 lyžice vínneho octu, 1 lyžica kryštáľového cukru

soľ, čierne korenie, 1 lyžica múky, cibuľa, slanina, voda

Suroviny na zemiakovú knedľu:

2-3 väčšie zemiaky, múka, krupica, vajce

01_kacica_suroviny.jpg

Kačicu osolíme, vložíme do pekáča a podlejeme 2 lyžicami vody. Kačicu pečieme prikrytú v rúre vyhriatej na 160° približne 2 hodiny. Počas pečenia ju 2x otočíme. Po dvoch hodinách pečenia kačicu odkryjeme a teplotu zvýšime na 200° celzia. Otočíme chrtom hore a necháme pripiecť. Potom kačicu otočíme prsiami hore a dopečieme do zlatista. Celková doba pečenia 2,5-3kg kačice sú približne 3 hodiny.

12_kacica_upecena.jpg

Kapustu nakrájame a sparíme horúcou vodou. Necháme ju tak asi 10 minút, potom vodu zlejeme.

02_kacica_kapusta_parenie.jpg

V menšom hrnci si opečieme slaninku. Keď je slaninka upečená pridáme k nej na kocky nakrájanú cibuľu. Spoločne restujeme.

03_kacica_kapusta_cibulka.jpg

Do väčšom hrnci si na troche oleja rozpustíme lyžicu cukru. Keď sa cukor rozpustí a začne hnednúť odstavíme hrniec z plynu a pridáme 2 lyžice vínneho octu. Buďte opatrní, ocot prská.

04_kacica_kapusta_ocot.jpg

Hrniec vrátime na oheň a pridáme toľko vody aby sme pokryli dno. Zaprášime múkou a obsah hrnca premiešame.

05_kacica_kapusta_muka.jpg

Pridáme scedenú kapustu, čiere korenie a soľ. Dobre premiešame a pridáme opečenú slaninku s cibuľou. Solíme menej nakoľko pridávame aj slaninku.

06_kacica_kapusta_kapusta.jpg

Podľa potreby podlejeme vodou. Kapustu premiešame a dusíme do mäkka. Kapustu tesne pred dovarením a podľa potreby dochutíme soľou a pár kvapkami octu. Je možné, že existuje jednoduchší spôsob dusenia kapusty. Uvedený postup prípravy kapusty však určite funguje a máme ho odskúšaný. Výsledok je veľmi chutný.

Ešte nám zostáva pripraviť knedľu. Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené ošúpeme a rozpučíme. Pridáme trochu múky, vajce a krupicu.

08_kacica_knedla_cesto.jpg

Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Malo by zostat viac zemiakové než múčne.

09_kacica_knedla_cesto_hotovo.jpg

Z cesta vyformujeme knedle, uhladíme a vo vriacej osolenej vode varíme 20 minút.

10_kacica_knedla_varenie.jpg

Po uvarení knedle vyberieme a necháme mierne vychladnúť.

11_kacica_knedla_hotovo.jpg

Máme navarené. Pečenú kačicu podávame so zemiakovou knedľou a s červenou kapustou. Dobrú chuť.

13_kacica_podavame.jpg

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

NDS priklepla Doprastavu zákazku bez súťaže, postaví privádzač do Žiliny

Združenie k výstavbe úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka za 427,2 milióna eur si pribalí aj zákazku za 23,5 milióna.

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy ukázali top obchody, pri ktorých radili.


Už ste čítali?