Šaláty z údených rýb

Autor: Michal Latta | 10.6.2011 o 10:44 | Karma článku: 8,51 | Prečítané:  3511x

Oplatí sa používať čerstvé suroviny. Chuť Vám dá za pravdu. Každý z dnešných troch tipov by som si určite objednal v reštaurácii. Ak by ich niekde mali v ponuke. Niekedy mám pocit, že do väčšiny slovenských reštaurácií kvalitné šaláty ešte neprenikli. Vyskúšajte si urobiť poriadny šalát u vás doma a pochopíte ten rozdiel. Takýmito šalátmi pokojne nahradíte hlavné jedlo alebo večeru počas pracovných dní.

Tuniakový šalát s ovocímTuniakový šalát s ovocímMichal Latta

Tuniakový šalát s ovocím

1bal údený tuniak

1 šalát dubáčik

1 balenie šalát poľníček

cherry paradajky

jahody trávnice (lesné jahody)

hruška

mozzarella

dressing: citrón, kôpor, soľ, ostrá horčica, EVOO (extra panenský olivový olej)

01_suroviny.jpg

Najskôr si vymiešame dressing. Zmiešame olivový olej 3 diely, citrónovú šťavu 1 diel, lyžičku ostrej horčice, kôpor a soľ.

02_dressing.jpg03_dressing__hotovo.jpg

Pridáme oba šaláty a dobre premiešame aby sme ochutili každý lístok.

04_ochutenie_salat.jpg

Pridáme mozzarellu a paradajky. Primiešame k šalátu.

05_mozzarelka.jpg

Pridáme nakrájanú hrušku a jahody.

06_ovocie.jpg

A servírujeme. Na vrh rozložíme plátky údeného tuniaka. Podávame s cesnakovou alebo bylinkovu bagetou.

07_hotovo.jpg

Taliansky ovčiarsky šalát s údeným lososom

Suroviny:

šalát

šalátová uhorka

jarná cibuľka

mozzarella

vajce uvarené na tvrdo

údený losos

redkvička

citrón, soľ, EVOO na dochutenie

01_surovivy_losos.jpg

Dressing si vymiešame obdobným spôsobom ako pri prvom šaláte. Použijeme 3 diely olivového oleja a 1 diel citrónovej šťavy. Zeleninu, mozzarellu a vajíčko nakrájame.

02_miesanie_losos.jpg

Premiešame a pridáme plátky lososa. Dobrú chuť!

03_hotovo_losos.jpg

Zemiakový šalát s údenou makrelou

Suroviny:

varené zemiaky nakrájané na kväčšie kocky

filety z údenej makrely

rucola

hlávkový šalát

redkvička

šalátová uhorka

jarná cibuľka

na dressing: 3 diely EVOO, 1 diel citrónovej šťavy, soľ, lyžica kyslej smotany a kôpor

01_suroviny_makrela.jpg

Vymiešame si dressing. Listy šalátu obalíme v dressingu. Zeleninu nakrájame.

02_miesanie_makrela.jpg

Pridáme makrelu ktorú rozlámeme na kúsky. Všetko dobre premiešame a servírujeme.

04_detail_makrela.jpg

Som presvedčený, že ak vyskúšate ktorýkoľvek z dnes prezentovaných šalátov, tak určite budete netrpezliví a budete hľadať všetky možnosti ako sa najrýchlejšie dostať k druhému a potom k tretiemu. Všetky sú vynikajúce a predstavujú skvelú alternatívu na rýchlu večeru v pracovných dňoch. Navyše sú vyrobené zo surovín, ktoré už dnes nie je problém kúpiť takmer v každom obchode.

Info pre stálych čitateľov môjho blogu. V lete trávim víkendy vonku, takže v nedeľu nepíšem. Posnažím sa publikovať cez týždeň. Ďakujem.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.

EKONOMIKA

Evku vybral Lajčák priamo, pred mesiacmi hovoril niečo iné

Minister sa bránil prieskumom, teraz priznáva, že žiadny nebol.

TECH

Odhalili tajomstvo starovekej antikoncepcie. Skutočne fungovala

Rastlinné zložky zabránia počatiu.


Už ste čítali?