Varenie zo zvyškov

Autor: Michal Latta | 13.7.2011 o 10:41 | Karma článku: 11,53 | Prečítané:  4355x

Nedávno som si na jednom webe ktorý predáva zľavnené tovary všimol ako sa v priebehu hodiny vypredalo niekoľko tisíc kupónov na obložené bagety. Zľavnená cena bola niekde okolo 2-2,50Eur, o to viac ma vysoký záujem prekvapil. V ten deň po práci som prišiel domov a nič nebolo navarené. Otvoril som chladničku a hladným pohľadom pozeral čo by sa dalo zjesť. Polovička pečených kuracích pŕs, porcia pečeného mäsa z jeleňa, zvyšky z víkendu, nejaká zelenina... keď zazvonil telefón. Asi o desať minút budeme mať návštevu. Bežný deň uprostred týždňa. Chceme využiť pekné počasie, takže večer sa ešte pôjdeme kúpať na jazerá. Ideálna doba na sandwichové variácie zo zvyškov jedál. Ani návšteva neodmietla.

Sandwich z pečeného mäsa

Môžete použiť zvyšky akéhokoľvek mäsa. A k tomu akúkoľvek zeleninu, ktorú ste našli v chladničke. Pasta z olív je kupovaná. Hummus,  to je tá svetlá pomazánka v plastovej dóze si pripravíte keď zmixujete 1 hrnček uvareného cíceru, 3 lyžice bieleho jogurtu, 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, 3 lyžice pasty tahini a 3 lyžice olivového oleja. (Tahini je pasta zo sezamu, sú to vlastne jemne rozomleté sezamové semienka)

01_suroviny_daniel.jpg

Preferujeme kvalitný toastový chlieb, ktorý na začiatok ohrejeme v hriankovači (v Tescu predavajú anglický toastový chlieb Warburtons). Obe polovičky si potrieme, jednu  olivovou pastou a druhú hummusom. Mäso ohrejeme. Potom už len ukladáme zeleninu ktorú sme našli v chladničke. Nakoniec môžeme pridať bylinky, majonézu, dressing, ajvar, horčicu, čokoľvek čo máme doma a čo nám chutí.

02_postup_daniel.jpg

Som presvedčený, že sandwich ktorý sme si práve pripravili bude sto krát lepší než sandwich z bufetu, v zľavovej akcii alebo kupovaný na benzínovej pumpe.

02_hotovo_daniel.jpg

Burger z kuracích pŕs

Polovička pŕs z pečeného kuraťa vnúkla myšlienku na burger. Zostal aj jeden baklažán, ten sme nakrájali na 0,5cm hrubé plátky a jemne sme ho osolili.

01_suroviny_hamb.jpg

Baklažán opražíme na rozohriatom oleji. Pred tým ako ho dáme na panvicu utierkou utrieme vodu ktorú vďaka soli pustil. Po opražení ho položíme na papierový obrúsok ktorý vsiakne prebytočný olej. Keď je baklažán hotový, olej vylejeme a na sucho opečieme hamburgerové žemle ktoré sme si rozrezali na polovičky. Opečené ich potrieme pastou z olív, ljutenicou, paprikovou pomazánkou alebo ajvarom...

02_postup_hamb.jpg

Na pripravené žemle postupne ukladáme suroviny ktoré chceme aby burger obsahoval. Baklažán, kuracie prsia, cibuľa, majonéza, paradajky.

03_postup_hamb.jpg

A máme hotovo. Dobrú chuť. Pár minút a môžeme sa ísť kúpať.

05_hotovo_hamb.jpg

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.

EKONOMIKA

Evku vybral Lajčák priamo, pred mesiacmi hovoril niečo iné

Minister sa bránil prieskumom, teraz priznáva, že žiadny nebol.

TECH

Odhalili tajomstvo starovekej antikoncepcie. Skutočne fungovala

Rastlinné zložky zabránia počatiu.


Už ste čítali?