Jahňacie kotletky & maslová dyňa = jedlo do jesennej pohody

Autor: Michal Latta | 18.10.2011 o 10:51 | Karma článku: 7,11 | Prečítané:  1970x

Maslová tekvica je v tomto období v ponuke každého supermarketu. Je lacná a poskytuje veľké množstvo možností na prípravu. Pečené jahňacie s maslovou tekvicou patrí medzi príjemné a uspokojujúce jedlá vhodné do chladného, sychravého počasia. Počas pečenia sa na pár minút pohodlne usaďte do kresla a s pohárom kvalitného červeného vína pozorujte ako kvapky dažďa stekajú po vašom okne.

Lamb&Butternut squashLamb&Butternut squashMichal Latta

Suroviny:

jahňacie mäso (použili sme chrbát, nasekali sme ho na kúsky)

maslová tekvica

cibuľa, cesnak

mrkva, olej

drvené chilli, soľ, rozmarín

01_jahna_suroviny.JPG

Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Okoreníme chilli, osolíme, mierne pokvapkáme olejom a premiešame. Kôru z tekvice opatrne orežeme.

02_jahna_korenie.JPG

Rovnako okoreníme mäso a pridáme do pekáča k zelenine. Pridáme aj 2 vetvičky rozmarínu. S olejom to nepreháňame.

03_jahna_maso.JPG

Pečieme približne 50 minút v rúre rozpálenej na 180° celzia. Keď sa mäso a zelenina začne piecť jedlo príjemne rozvoniava.

04_jahna_hotovo.JPG

Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakovou kašou. K takto pripravenej jahňacine sa určite hodí pohár červeného vína. Dobrú chuť.

05_jahna_podavanie.JPG

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Bývalý minister práce Mihál odchádza z SaS, pre postoje Sulíka

Mihál vraj nesúhlasí s niektorými postojmi predsedu strany Sulíka.

DOMOV

Žena, ktorá močila na Korán, ohrozila bezpečnosť Slovenska

Na videu obvinenej viala v pozadí slovenská vlajka.

PLUS

Nespávajú, aby mohli prekladať titulky. Zadarmo a za pár hodín

I love you, povie filmová postava a v titulkoch sa objaví: Ja láska vy.


Už ste čítali?