Jahňacie kotletky & maslová dyňa = jedlo do jesennej pohody

Autor: Michal Latta | 18.10.2011 o 10:51 | Karma článku: 7,11 | Prečítané:  1996x

Maslová tekvica je v tomto období v ponuke každého supermarketu. Je lacná a poskytuje veľké množstvo možností na prípravu. Pečené jahňacie s maslovou tekvicou patrí medzi príjemné a uspokojujúce jedlá vhodné do chladného, sychravého počasia. Počas pečenia sa na pár minút pohodlne usaďte do kresla a s pohárom kvalitného červeného vína pozorujte ako kvapky dažďa stekajú po vašom okne.

Lamb&Butternut squashLamb&Butternut squashMichal Latta

Suroviny:

jahňacie mäso (použili sme chrbát, nasekali sme ho na kúsky)

maslová tekvica

cibuľa, cesnak

mrkva, olej

drvené chilli, soľ, rozmarín

01_jahna_suroviny.JPG

Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Okoreníme chilli, osolíme, mierne pokvapkáme olejom a premiešame. Kôru z tekvice opatrne orežeme.

02_jahna_korenie.JPG

Rovnako okoreníme mäso a pridáme do pekáča k zelenine. Pridáme aj 2 vetvičky rozmarínu. S olejom to nepreháňame.

03_jahna_maso.JPG

Pečieme približne 50 minút v rúre rozpálenej na 180° celzia. Keď sa mäso a zelenina začne piecť jedlo príjemne rozvoniava.

04_jahna_hotovo.JPG

Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakovou kašou. K takto pripravenej jahňacine sa určite hodí pohár červeného vína. Dobrú chuť.

05_jahna_podavanie.JPG

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Nemýľte sa, toto nie je vaše Slovensko, zaznelo Kotlebovi pod oknom

Na to, aby zlo víťazilo, stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič, pripomenul prezident Andrej Kiska.

EKONOMIKA

Evku vybral Lajčák priamo, pred mesiacmi hovoril niečo iné

Minister sa bránil prieskumom, teraz priznáva, že žiadny nebol.

TECH

Odhalili tajomstvo starovekej antikoncepcie. Skutočne fungovala

Rastlinné zložky zabránia počatiu.


Už ste čítali?