reklama

Sladké pochúťky z USA

Poznáte to, hovoríme tomu deň blbec. Niekto vás nahneval a vy si potrebujete zalepiť nervy troškou cukru. Alebo naopak, mali ste aktívny deň a stihli ste urobiť veľa práce. Teraz máte chvíľku pre seba a chcete si ju vychutnať s drobnou sladkosťou. Hľadali sme niečo jednoduché. Napríklad vyprážanú coca-colu. Nakoniec sme vyskúšali fried oreos a sweet fried lattices. Obe určite uspokoja vaše mlstné chute aj uprostred týždňa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)
Fried Oreos
Fried Oreos (zdroj: Michal Latta)

Sweet fried lattices / sladké smažené mriežky

múka

mlieko

lyžička cukru, štipka soli, lyžička prášku do pečiva

vajce

olej na vyprážanie

lyžica rumu, alebo trochu jemne nastrúhanej kôry z citrónu

Obrázok blogu

Zo surovín vypracujeme cesto ako na lievance. Kôli vylepšeniu chuti sme do cesta pridali lyžicu rumu. Viem si predstaviť pridať trochu nastrúhanej citrónovej kôry ktorá cesto prevonia. Necháme postáť 20-30 minút, aby sa muka roztvorila. Ak je po 20 minútach cesto potrebné trochu zriediť, pokojne pridáme kvapku mlieka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Na panvici rozpálime olej, na prípravu je vhodná vysoká teplota, cesto tak olej nenasiakne. Cesto dávkujeme prostredníctvom lievika. Máme menší lievik, 1 lievik = 1 mriežka, ktorú postupne vyplníme.

Obrázok blogu

Smažíme 1-2 minúty z každej strany, do zlata. Nie je potrebné mriežky pripekať, cesto je jemné a hneď hotové.

Obrázok blogu

Po usmažení položíme na servítku ktorá odsaje prebytočný olej. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom, môžeme pridať lyžicu džemu.

Obrázok blogu

Fried Oreos

Oreos sú najpredávanejšie sušienky na svete. Dajú sa kúpiť už aj u nás. Sušienka je kakaová, na omak tvrdšia, náplň je mliečna.

Suroviny:

sušienky Oreo

SkryťVypnúť reklamu
reklama

cesto pripravené rovnako ako na Sweet lattices

Obrázok blogu

Sušienky dáme do mrazničky a necháme ich tam minimálne 3 hodiny. Potom ich vyberieme, necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote. Každú sušienku namočíme do cesta a vypražíme v horúcom oleji.

Obrázok blogu

Po usmažení sušienky necháme cíľu vychladnúť.

Obrázok blogu

Sušienka vo vnútri zmäkne. Mliečna náplň sa roztopí a roztečie. Mriežky aj oresos nám veľmi chutili. Vyskúšali sme aj napolitánky, pri tepelnej úprave sú o triedu horšie. Nemajú takú vyváženú chuť ako oreos, v chuti napolitánky vystupuje do popredia cukor. V chuti oreos je to naopak mliečny krém a kakao.

Obrázok blogu
Michal Latta

Michal Latta

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  14x

Som človek, ktorý neustále hľadá a skúša niečo nové. Nedokážem sedieť na mieste a nič nerobiť. Zoznam autorových rubrík:  Naše obľúbené receptymince-numizmatika.skČriepky z ciestNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu