Americké palacinky

Autor: Michal Latta | 24.4.2012 o 11:17 | Karma článku: 12,07 | Prečítané:  5490x

Nie sú to tie tenké crepes na ktoré sme boli dlhú dobu zvyknutí, naopak tieto US style sú úžasne nadýchané a jemné, také chutné, že ich musíme mať aspoň raz-dva krát do mesiaca. Je možné ich pripraviť na sladko, aj na slano. Do cesta viete pridať drobné ovocie, ktoré pri pečení príjemne skaramelizuje, aj kúsky čokolády. Môžete pridať kukuricu a drobné kocky šunky, alebo aj hrášok alebo čokoľvek čo vás napadne a na čo máte chuť. Napečené pre celú rodinu ich budete mať oveľa rýchlejšie než keď pripravujete tenké, na tanieri sa ale dlho neohrejú a za pár minút sú preč. No a keďže je čas obeda...

Americké palacinkyAmerické palacinkywww.foto-recepty.sk

Suroviny:

250g hladkej múky

5-6 vajec

pohár mlieka (250-270ml)

lyžička prášku do pečiva

štipka soli

Pripravujeme ich BEZ cukru. Nie je to chyba, osladíme si ich až na tanieri. Uvedené množstvo surovín vystačí na prípravu 6-8ks celotanierových palaciniek. To je pomerne dosť, toto množstvo vystačí pre 4 osoby.

01_lievance_suroviny.jpg

Na začiatok si oddelíme bielka, ktoré vymiešame na sneh. Žĺtky, múku, mlieko a prášok do pečiva vymiešame na hladké cesto.

02_lievance_miesanie.jpg

Sneh z bielok pridáme a opatrne zapracujeme do cesta.

03_lievance_sneh.jpg

Rozohriatu panvicu potrieme kvapkou oleja, rovnako ako keď pripravujeme bežné palacinky. Cesto dávkujeme varechou. Nemusíme ho nijako razantne rozlievať do strán, pokojne ponecháme hrúbku cesta 5-6mm, pri pečení by nám mala výška palacinky stúpnuť až na asi 1cm, také hrubé a nadýchané palacinky chceme mať ako výsledok.

04_lievance_panvica.jpg

Palacinku opečieme bežným spôsobom z oboch strán, je to rýchly proces.

05_lievance_hotovo.jpg

Palacinky osladíme až na tanieri. V štátoch by si na ne dali ovocie, sladkosti a celé by to poliali javorovým sirupom. Ja obľubujem kombináciu medu a domáceho jahodového džemu.

07_lievance_detailka.jpg

Keď do palaciniek zapekáme ovocie, stačí ho pridať do cesta na panvici. Napríklad čierne ríbezle, čučoriedky...

08_lievance_ribezle_ukazka1.jpg

Keď palacinku otočíte, ovocie skaramelizuje.

09_lievance_ribezle_ukazka2.jpg

Nebojte sa skúšať a namiesto ovocia pokojne pridajte kukuricu a kocky šunky. Alebo skaramelizovanej slaniny. Predstavám sa medze nekladú. Ak máte odskúšané vlastné uletené kombinácie, napíšte mi o tom do diskusie.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Memorandum proti Kotlebovi zatiaľ podpísal len Mičev

Vyzývatelia extrémistu Mariana Kotlebu Ján Lunter aj Martin Klus tvrdia, že v župných voľbách sa zachovajú zodpovedne.

KOMENTÁRE

Kotleba na 26 percent má, no na štyridsiatku nesiahne

Roztrieštenosť priniesla víťazstvo Franca, spojenectvo porážku Hitlera.

ŠPORT

Mladí Slováci predviedli skvelý výkon, Švédom strelili tri góly

Prvý strelil Chrien, druhý Mihalík a tretí Šatka.


Už ste čítali?