Americké palacinky

Autor: Michal Latta | 24.4.2012 o 11:17 | Karma článku: 12,07 | Prečítané:  5518x

Nie sú to tie tenké crepes na ktoré sme boli dlhú dobu zvyknutí, naopak tieto US style sú úžasne nadýchané a jemné, také chutné, že ich musíme mať aspoň raz-dva krát do mesiaca. Je možné ich pripraviť na sladko, aj na slano. Do cesta viete pridať drobné ovocie, ktoré pri pečení príjemne skaramelizuje, aj kúsky čokolády. Môžete pridať kukuricu a drobné kocky šunky, alebo aj hrášok alebo čokoľvek čo vás napadne a na čo máte chuť. Napečené pre celú rodinu ich budete mať oveľa rýchlejšie než keď pripravujete tenké, na tanieri sa ale dlho neohrejú a za pár minút sú preč. No a keďže je čas obeda...

Americké palacinkyAmerické palacinkywww.foto-recepty.sk

Suroviny:

250g hladkej múky

5-6 vajec

pohár mlieka (250-270ml)

lyžička prášku do pečiva

štipka soli

Pripravujeme ich BEZ cukru. Nie je to chyba, osladíme si ich až na tanieri. Uvedené množstvo surovín vystačí na prípravu 6-8ks celotanierových palaciniek. To je pomerne dosť, toto množstvo vystačí pre 4 osoby.

01_lievance_suroviny.jpg

Na začiatok si oddelíme bielka, ktoré vymiešame na sneh. Žĺtky, múku, mlieko a prášok do pečiva vymiešame na hladké cesto.

02_lievance_miesanie.jpg

Sneh z bielok pridáme a opatrne zapracujeme do cesta.

03_lievance_sneh.jpg

Rozohriatu panvicu potrieme kvapkou oleja, rovnako ako keď pripravujeme bežné palacinky. Cesto dávkujeme varechou. Nemusíme ho nijako razantne rozlievať do strán, pokojne ponecháme hrúbku cesta 5-6mm, pri pečení by nám mala výška palacinky stúpnuť až na asi 1cm, také hrubé a nadýchané palacinky chceme mať ako výsledok.

04_lievance_panvica.jpg

Palacinku opečieme bežným spôsobom z oboch strán, je to rýchly proces.

05_lievance_hotovo.jpg

Palacinky osladíme až na tanieri. V štátoch by si na ne dali ovocie, sladkosti a celé by to poliali javorovým sirupom. Ja obľubujem kombináciu medu a domáceho jahodového džemu.

07_lievance_detailka.jpg

Keď do palaciniek zapekáme ovocie, stačí ho pridať do cesta na panvici. Napríklad čierne ríbezle, čučoriedky...

08_lievance_ribezle_ukazka1.jpg

Keď palacinku otočíte, ovocie skaramelizuje.

09_lievance_ribezle_ukazka2.jpg

Nebojte sa skúšať a namiesto ovocia pokojne pridajte kukuricu a kocky šunky. Alebo skaramelizovanej slaniny. Predstavám sa medze nekladú. Ak máte odskúšané vlastné uletené kombinácie, napíšte mi o tom do diskusie.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

OĽaNO nie je iba Matovič, hovorí jeho líder. Uvažuje, že sa stiahne z politiky

Líder OĽaNO Igor Matovič pre SME hovorí, že sa mu stalo niečo závažné.

AUTO

Doprava v Chorvátsku kolabuje, cestu blokujú kolóny a nehody

Motoristi smerujúci do južnej Európy musia rátať s kolónami.

KOMENTÁRE

Ako byť šťastný len tak pre nič za nič

Smútku sa nedá vyhnúť. Ani s ním bojovať. Treba si ho prežiť.


Už ste čítali?